datum: 11.04.2020

Zdaleka už totiž nejde jen o nevzhlednou šedou masu na stropě či stěnách – můžete si vybrat z různých barev a možností aplikace (na podlahu, zdi, schody, kuchyňskou linku či další místa). Takzvaný pohledový beton mohou být totiž ve skutečnosti různé materiály, jejichž využití je čím dál tím širší.

Podlahové a pohledové stěrky

Asi nejpopulárnější jsou v tomto ohledu stěrky. Moderní imitaci betonu obstará jen tenká vrstva cementové stěrky o síle několika milimetrů, která dokáže přilnout k jakémukoliv hladkému a pevnému povrchu. Její přednosti jsou především vysoká odolnost, snadná údržba a možnost výběru téměř jakékoliv barvy či odstínu. Naše cementové stěrky jsou díky příměsi polymerů i mírně elastické a hodí se nejen na podlahy a stěny, ale i schody, nábytek a další povrchy. Jde tedy o designově velice tvárný materiál, výsledný povrch je navíc díky ruční aplikaci pokaždé originální a neopakovatelný.

Beton v koupelně a kuchyni

Kvalitní cementové stěrky je kromě klasické aplikace na podlahu či zeď možné instalovat i jinam – do koupelen, sprchových koutů, na kuchyňské linky či barové pulty… Díky voděodolnosti a schopnosti ustát bez úhony i venkovní podmínky jsou často využívány i do míst, jako jsou sauny, terasy či okolí bazénů. Povrch stěrky může být hladký nebo drsný, v nabídce jsou různé finální úpravy jako lesk a mat, vše zkrátka můžete přizpůsobit svým potřebám a vkusu. Stěrkové a cementové povrchy jsou navíc vhodné k instalaci s podlahovým topením.

Betonové podlahy

Toužíte-li po opravdovém betonu ve vašem interiéru, a pohledový beton není váš šálek kávy, skvělou volbou určitě bude designová betonová podlaha. Beton je tradičně pevný materiál a hlavní výhodou této podlahy je tak především vysoká odolnost a dlouhá životnost. Nadprůměrná kvalita je přitom samozřejmostí – naše hlazená betonová podlaha je se svými mnoha barevnými variantami luxusním doplňkem téměř jakéhokoliv interiéru. Industriální vzhled těchto podlah překvapivě dobře zapadne nejen do moderních minimalistických interiérů, ale třeba i do klasických, v nichž převládá dřevo a textilní dekorace.