datum: 24.02.2023

Při výběru koberce s individuálním designem se můžete vydat dvěma cestami - první možností je tkaný wilton/axminster (nejčastěji jde o vlněné koberce) a druhou tištěný koberec. Přestože druhá možnost je ve většině případů levnější, možnosti digitálního tisku jsou v současnosti takové, že nebudete zklamáni ani touto variantou - tedy kobercem s potiskem.

S moderními technologiemi digitálního tisku je v současnosti možné vytisknout na koberec téměř jakýkoliv vybraný design, vše ve vysokém rozlišení a s ostrými konturami. Ani živé a dlouhotrvající barvy nejsou problém. 

Colaris - potisk, který vydrží

Výrobní proces tištěných koberců u společnosti Infloor-Girloon nazvaný Colaris zaručuje, že se barva při tisku nenanese pouze na povrch, ale pronikne hluboko do všech vláken, téměř až k rubové vrstvě koberce. To poskytuje zvýšenou odolnost potisku proti opotřebení, například i po déletrvajícím mechanickém stlačení kobercových vláken.

Jde o výsledek několikaměsíční práce v laboratoři, kde se výrobce snažil přijít na dokonalý způsob tisku tak, aby výsledkem byl jakýkoliv design co nejvěrněji přenesený na plochu koberce.

Nezapomnělo se ani na šetrnost k životnímu prostředí - s tímto typem potisku byl výrobce schopen snížit spotřebu energie cca o 85 % a znečištění životního prostředí cca o 70 %. 

Koberce Infloor-Girloon, které digitální tisk vlastních motivů umožňují:

Na výběr jsou role o šíři 400 cm, v některých případech i lamely 25x100 cm, vlas může být smyčkový i řezaný (stejný potisk bude na každém z nich vypadat kvůli odlišné struktuře povrchu trochu jinak).

Ve většině případů má výrobce minimální objednané množství 100 nebo 200 m2.