datum: 29.05.2023

Společnost Burmatex patří k nejvýznamnějším výrobcům zátěžových kobercových čtverců a dílců ve Velké Británii. Existuje už od roku 1917 a postupem času se specializovala právě na tento sortiment, který jsme do naší nabídky zahrnuli i my.

Koberce Burmatex v online katalogu

Kobercové čtverce Burmatex jsou vesměs zátěžové, splňují vysoké zátěžové třídy (nejčastěji 33 - vysoká zátěž v komerčních prostorech), zároveň mají třídu protipožární odolnosti Bfl, tedy jednu z nejlepších.

Burmatex koberce nejen vyrábí, ale sami stojí i za návrhy jejich designů, prakticky neustále pracují na vývoji nových produktů. 

   

Vlastnosti kobercových čtverců a dílců Burmatex:

  • vysoká odolnost (zátěžová třída 33, vysoká zátěž v komerčních prostorech)
  • snadná údržba, případně výměna jednotlivých dílců
  • dostupné nejčastěji ve čtvercích (50 x 50 cm) nebo lamelách
  • povrch většinou smyčka, někde multiúrovňová (vytvářející reliéf), případně i řezaný vlas
  • převládající odstíny šedé plus výrazné kontrastní barvy (modrá, zelená, červená oranžová, žlutá…)
  • jednobarevné, s melírem i proužkem
  • jednotlivé dílce se mohou mezi sebou kombinovat, a vytvářet tak nejrůznější zóny či vzory

V bohatém portfoliu Burmatex najdeme všívané i vpichované zátěžové kobercové čtverce, s širokou nabídkou povrchů, od řezaného vlasu přes smyčkový povrch až po atraktivní reliéfní povrchy.

Z výše uvedeného celkem jasně vyplývá, že využití kobercových čtverců Burmatex je tedy směrováno především na kanceláře a další komerční / administrativní prostory – školy a školicí střediska, knihovny, hotely, úřady a další. 

Vzhledem ke snadné údržbě a vysoké odolnosti se tyto koberce hodí i do rezidenčních objektů, které se pronajímají a kde se předpokládá častější výměna.