datum: 25.01.2022

Vlna jako materiál na výrobu koberců je klasickou volbou, vlněné koberce se vyráběly už v historických dobách před naším letopočtem. Nejstarší zachovalý koberec na světě, takzvaný Pazyrycký, je také vlněný – byl nalezen zamrzlý (a překvapivě zachovalý) v ledu v hrobce skythského náčelníka v sibiřské Altaji a jeho stáří se odhaduje na 2500 let.

Vlněné koberce z našeho sortimentu jsou převážně z novozélandské vlny, tedy té nejkvalitnější. Mohou být všívané, ploše tkané, wiltony nebo axminstery, vyrábějí se různými způsoby. Běžně je instalujeme celoplošně ode zdi ke zdi, či z nich dokážeme vyrobit kusový koberec s individuálními rozměry a zakončením okrajů (viz nabídka našich služeb) – zákazníci si z našich vzorníků případně mohou sami vybrat barvu a šířku bordury či obšití.

Chcete se podívat, jaké kusové vlněné koberce nabízíme aktuálně v našem e-shopu? Stačí kliknout na odkaz níže, kde si můžete vybrat "kusovku" přímo pro vás, online objednat a zaplatit a za pár dní ji máte doma.

Kusové vlněné koberce v e-shopu 

Oceňované vlastnosti vlněných koberců:

  • dlouhá životnost
  • dobré izolační schopnosti
  • vysoký pochozí komfort
  • stálobarevnost vláken
  • tvarová paměť – vlákna se i po stlačení vrátí zpátky do původního tvaru
  • koberce z vlny jsou hypoalergenní
  • vlna patří k pomalu hořlavým materiálům

Některé koberce jsou určené do bytů, jiné mají vyšší zátěžovou třídu a mohou se bez problémů použít i do kanceláří, hotelů či dalších komerčních prostor. Vlna není nijak přehnaně choulostivý materiál, vlněné koberce stačí pravidelně luxovat a v případě polití použít suchý bílý hadřík k odsátí tekutiny.

Našimi osvědčenými dodavateli vlněných koberců jsou například společnosti Best Wool Carpets, Creatuft a ITC.

Máte-li zájem o tyto přírodní materiály, rádi vás uvítáme v našem showroomu BOCA na Floře, předvedeme vám vzorky vlněných koberců z našeho sortimentu a případně vám pomůžeme s výběrem.

Kontakt na showroom